Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.

 

Ingredienser:

  • 400 gr potatis
  • 300 gr smakrika färska tomater
  • Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
  • 50 gr urkärnade oliver
  • 1 rödlök
  • Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
  • Färsk basilika och torkad oregano efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:

Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.

 

Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak.  Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.

 

Ingredienser:

  • 400 gr potatis
  • 300 gr smakrika färska tomater
  • Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
  • 50 gr urkärnade oliver
  • 1 rödlök
  • Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
  • Färsk basilika och torkad oregano efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.

 

Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak.  Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..

Läs mer

Grundrecept: Gnocchi di patate

Grundrecept: Gnocchi di patate

Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer