Insalata golosa con noci e meleSallad med valnötter och äpplen - Nötter och äpplen är en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!
Ingredienser:
1 huvud grönsallad 2 gröna äpplen 1 selleristjälk 100 gr valnötskärnor olivolja pressad citron salt & peppar Gör så här:Plocka och skölj salladsbladen. Skiva äpplena tunt med skalet på. Skär ner sellerin i bitar. Skär de två Granny Smith-äpplen tunt utan att ta bort huden. Skär sellerihjärtat i bitar och hacka valnötterna grovt. Blanda alla ingredienser i en skål och dressa salladen med olivolja, citron, salt och peppar. Läs också: Recept på sallader! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Viner
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa...
Luna di Mezzanotte Barbera
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...