Insalata golosa con noci e meleSallad med valnötter och äpplen - Nötter och äpplen är en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!

Ingredienser:
  • 1 huvud grönsallad
  • 2 gröna äpplen
  • 1 selleristjälk
  • 100 gr valnötskärnor
  • olivolja
  • pressad citron
  • salt & peppar
 Gör så här:Plocka och skölj salladsbladen. Skiva äpplena tunt med skalet på. Skär ner sellerin i bitar.  Skär de två Granny Smith-äpplen tunt utan att ta bort huden. Skär sellerihjärtat i bitar och hacka valnötterna grovt. Blanda alla ingredienser i en skål och dressa salladen med olivolja, citron, salt och peppar. Läs också: Recept på sallader! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Viner

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa...

Read More

Luna di Mezzanotte Barbera

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Read More

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fyra fantastiska recept !

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Läs mer

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.

Läs mer

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Läs mer

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...

Läs mer