Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri
Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
Tomater av god kvallitet mozarella basilika olivolja salt och peppar Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito! Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella
Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri
Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.
Ingredienser:
- Tomater av god kvallitet
- mozarella
- basilika
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!
Läs också:
Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella
Fyra fantastiska recept !
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione