Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer

Limoncello Collins

Limoncello Collins

En klassisk Tom Collins med twist av limoncello.

Läs mer

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer