Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter
En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!
Ingredienser:
- 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
- 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
- Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
- ½ dl pinjenötter
- Olivolja
- Riven parmigiano reggiano efter smak
- 1 kruka basilika
- Salt och peppar
Gör så här:
Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.
Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.
Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.
Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.
Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter
En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!
Ingredienser:
- 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
- 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
- Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
- ½ dl pinjenötter
- Olivolja
- Riven parmigiano reggiano efter smak
- 1 kruka basilika
- Salt och peppar
Gör så här:
Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.
Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.
Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.
Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.
Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.
Fyra fantastiska recept !
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...
Stufato di cervo
Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...