Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad.

 

Recept av: Lena Martoglio Bomler

 

Ingredienser:

  • 1 panettone.
  • 1 stort paket chokladglass
  • 1 stort paket gräddglass vanilj
  • 1 chokladkaka 70% mörk choklad
  • Eventuellt likör för pensling

 

Gör så här:

Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.
Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.
Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.
Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.
Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.
Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.
Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.
Lägg tillbaka ”hatten”.

 

Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.
Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras.

 

Läs också:
Historien om Panettone
Ett italienskt julbord

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad.

 

Recept av: Lena Martoglio Bomler

 

Ingredienser:

  • 1 panettone.
  • 1 stort paket chokladglass
  • 1 stort paket gräddglass vanilj
  • 1 chokladkaka 70% mörk choklad
  • Eventuellt likör för pensling

Gör så här:

Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.
Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.
Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.
Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.
Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.
Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.
Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.
Lägg tillbaka ”hatten”.

 

Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.
Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras.

 

Läs också:
Historien om Panettone
Ett italienskt julbord

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer