Girot - Valpolicella i vattenflaskan?

Efter fyra hårda dagar i Alperna får Girots hjältar idag en lite lugnare dag utan tuffa stigningar. Dagens etapp går igenom inte mindre är 4 av Italiens 20 regioner; Trentino, Veneto, Emilia-Romagna och Lombardiet med start i Rovereto, i Trentino och målgång i Stradella söder om Milano. Under de första milen går loppet söderut längs floden Adige, och passerar de berömda vingårdarna i Valpolicella och Bardolino och cyklisterna hinner också se en glimt av Gardasjön innan de fortsätter mot sydväst på plattare mark.  Det är många trötta ben nu med bara några dagar kvar av Girot. Vem vet – kanske någon stärker sig med lite Ripasso eller Amarone för att orka hela vägen? Läs mer om Venetos viner:  Läs mer om Giro d'Italia här.

Viner

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Read More

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fyra fantastiska recept !

Pasta-al-forno-alla-tranese

Pasta al forno alla tranese

Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av ost ...

Läs mer

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...

Läs mer