Girot - Valpolicella i vattenflaskan?
Efter fyra hårda dagar i Alperna får Girots hjältar idag en lite lugnare dag utan tuffa stigningar. Dagens etapp går igenom inte mindre är 4 av Italiens 20 regioner; Trentino, Veneto, Emilia-Romagna och Lombardiet med start i Rovereto, i Trentino och målgång i Stradella söder om Milano. Under de första milen går loppet söderut längs floden Adige, och passerar de berömda vingårdarna i Valpolicella och Bardolino och cyklisterna hinner också se en glimt av Gardasjön innan de fortsätter mot sydväst på plattare mark.
Det är många trötta ben nu med bara några dagar kvar av Girot. Vem vet – kanske någon stärker sig med lite Ripasso eller Amarone för att orka hela vägen? Läs mer om Venetos viner:
Amarone ett drömvin Valpolicella Verona Läs mer om Giro d'Italia här.
Viner
Casalforte Prosecco
Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Fyra fantastiska recept !
Pasta al forno alla tranese
Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av ost ...
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...