Vi gillar (sen)sommarens grillvin!

Du har säkert hört talas om, och druckit, Appassimento-vinerna från Veneto, men vad vet du om Governo? Det är Toscanas egen version av vin som delvis görs med torkade druvor.

 

Det fullständiga och korrekta namnet är Governo all’uso Toscano, och har använts sedan renässansen. Vinet får en andra jäsning med hjälp av 10–20 procent druvor som soltorkats. När de torkade druvorna tillsätts i slutskedet av den första jäsningen gör den höga andelen naturligt druvsocker att jästen får ny näring och sätter i gång att producera mängder med fylliga smaker.

 

Governo-metoden har visat sig särskilt lämplig för att ge Toscanas stora druva, sangiovese, en rundare kropp och mindre syra och ger viner som är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga. Villa Puccini är ett fint exempel på stilen och är med sin robusta och generösa smak av körsbär, björnbär, vanilj, choklad och lakrits ett utmärkt val till sommarens grillkvällar.

 

Våra recept till din grillkväll:
Bistecca alla fiorentina
Agnello a Scottadito
Filleto di manzo gorgonzola e noci

 

Vintips:
Villa Puccini Governo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Vi gillar (sen)sommarens grillvin!

Du har säkert hört talas om, och druckit, Appassimento-vinerna från Veneto, men vad vet du om Governo? Det är Toscanas egen version av vin som delvis görs med torkade druvor.

 

Det fullständiga och korrekta namnet är Governo all’uso Toscano, och har använts sedan renässansen. Vinet får en andra jäsning med hjälp av 10–20 procent druvor som soltorkats. När de torkade druvorna tillsätts i slutskedet av den första jäsningen gör den höga andelen naturligt druvsocker att jästen får ny näring och sätter i gång att producera mängder med fylliga smaker.

Governo-metoden har visat sig särskilt lämplig för att ge Toscanas stora druva, sangiovese, en rundare kropp och mindre syra och ger viner som är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga. Villa Puccini är ett fint exempel på stilen och är med sin robusta och generösa smak av körsbär, björnbär, vanilj, choklad och lakrits ett utmärkt val till sommarens grillkvällar.

 

Våra recept till din grillkväll:
Bistecca alla fiorentina
Agnello a Scottadito
Filleto di manzo gorgonzola e noci

 

Vintips:
Villa Puccini Governo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Limoncello Negroni

Limoncello Negroni

Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.

Läs mer

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer