Frutta fresca con mascarpone e limoncelloFärsk frukt med mascarpone
Gillar du tesen “more is more” så är det här desserten för dig. ”More is AMORE”!
Helt enkelt många goda s(m)aker i samma skål. Oemotståndligt gott!
Ingredienser:
- ½ mogen mango, i bitar
- 250 gr jordgubbar, delade
- 125 gr mascarpone
- 1 ¼ dl vispgrädde
- ½ dl limoncello
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vatten
- 4 st savoiardikex
- 1 ruta vit choklad, riven
- citronmeliss
Gör så här:
Blanda mascarpone med 3 msk limoncello. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen. Fördela hälften av jordgubbar och mango i glasen.
Blanda resten av limoncellon med sirap och vatten. Doppa kexen i likörblandningen och bryt dem i bitar över frukt och bär. Skeda över hälften av mascarponeblandningen.
Lägg sedan resten av frukt och bär i glasen och avsluta med det sista av mascarponeblandningen. Toppa med riven vit choklad, jordgubbar och citronmeliss.
Frutta fresca con mascarpone e limoncelloFärsk frukt med mascarpone
Gillar du tesen “more is more” så är det här desserten för dig. ”More is AMORE”!
Helt enkelt många goda s(m)aker i samma skål. Oemotståndligt gott!
Ingredienser:
- ½ mogen mango, i bitar
- 250 gr jordgubbar, delade
- 125 gr mascarpone
- 1 ¼ dl vispgrädde
- ½ dl limoncello
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vatten
- 4 st savoiardikex
- 1 ruta vit choklad, riven
- citronmeliss
Gör så här:
Blanda mascarpone med 3 msk limoncello. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen. Fördela hälften av jordgubbar och mango i glasen.
Blanda resten av limoncellon med sirap och vatten. Doppa kexen i likörblandningen och bryt dem i bitar över frukt och bär. Skeda över hälften av mascarponeblandningen.
Lägg sedan resten av frukt och bär i glasen och avsluta med det sista av mascarponeblandningen. Toppa med riven vit choklad, jordgubbar och citronmeliss.
Fler recept med limoncello !
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.
Torta Pinocchio
Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.
Citronsås med Limoncello
Vegetariskt,Såser,Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...