Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
 Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati

En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här)
  • 2 msk socker (eller mer efter smak)
  • 2-3 strimlor av citronskal
  • 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar

Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

Amaretti

Amaretti

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder.

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Šmòrn

Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i ...

Läs mer