Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.

 

Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!

 

TANTI AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.

Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!

 

TANTI AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Zuppa di funghi

Zuppa di funghi

En väldigt enkel och snabblagad soppa med rötterna i Friuli i nordöstra Italien.

Läs mer

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.

Läs mer

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...

Läs mer