Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Arancini Verdi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.