Din egen Pizzasås

Vill du göra din egen pizzasås? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Hemligheten bakom en egen pizzasås ligger som vanligt i kvaliteten på råvarorna, i det här fallet tomaterna. De färska tomaterna i Italien har en annan smak och kvalitet än de du hittar i butik i Sverige. Har du egenodlade mogna tomater kan du använda dem och ”passera” dem med hjälp av en passerkvarn. Men det enklaste är att utgå från hela och skalade tomater, helst San Marzano på burk. Mosa tomaterna med en gaffel eller med hjälp av händerna och smaka av med salt och olivolja. Om såsen är för syrlig så använder italienarna en knivsudd bikarbonat men du kan också använda lite strösocker.

Ecco qua! Grundsåsen till en äkta napolitansk pizza är klar. En burk tomater på ca 400 gram bör räcka till 3 – 4 pizzor. Den som vill kan ”piffa” såsen lite extra med färsk riven basilika, oregano, vitlök eller svartpeppar. Buon appetito! Lätt som en plätt.

Passerkvarnar i olika prisklasser finns att köpa på KitchenLab.

 

Läs även:

Recept på Tomatsås av Peter Nordin.

Vegetariska recept. 

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

 

[ratemypost]

Din egen Pizzasås

Vill du göra din egen pizzasås? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

 

Hemligheten bakom en egen pizzasås ligger som vanligt i kvaliteten på råvarorna, i det här fallet tomaterna. De färska tomaterna i Italien har en annan smak och kvalitet än de du hittar i butik i Sverige. Har du egenodlade mogna tomater kan du använda dem och ”passera” dem med hjälp av en passerkvarn. Men det enklaste är att utgå från hela och skalade tomater, helst San Marzano på burk. Mosa tomaterna med en gaffel eller med hjälp av händerna och smaka av med salt och olivolja. Om såsen är för syrlig så använder italienarna en knivsudd bikarbonat men du kan också använda lite strösocker.

 

Ecco qua! Grundsåsen till en äkta napolitansk pizza är klar. En burk tomater på ca 400 gram bör räcka till 3 – 4 pizzor. Den som vill kan ”piffa” såsen lite extra med färsk riven basilika, oregano, vitlök eller svartpeppar. Buon appetito! Lätt som en plätt.

 

Passerkvarnar i olika prisklasser finns att köpa på KitchenLab.

Din egen Pizzasås

Vill du göra din egen pizzasås? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Hemligheten bakom en egen pizzasås ligger som vanligt i kvaliteten på råvarorna, i det här fallet tomaterna. De färska tomaterna i Italien har en annan smak och kvalitet än de du hittar i butik i Sverige. Har du egenodlade mogna tomater kan du använda dem och ”passera” dem med hjälp av en passerkvarn. Men det enklaste är att utgå från hela och skalade tomater, helst San Marzano på burk. Mosa tomaterna med en gaffel eller med hjälp av händerna och smaka av med salt och olivolja. Om såsen är för syrlig så använder italienarna en knivsudd bikarbonat men du kan också använda lite strösocker.

Ecco qua! Grundsåsen till en äkta napolitansk pizza är klar. En burk tomater på ca 400 gram bör räcka till 3 – 4 pizzor. Den som vill kan ”piffa” såsen lite extra med färsk riven basilika, oregano, vitlök eller svartpeppar. Buon appetito! Lätt som en plätt.

Passerkvarnar i olika prisklasser finns att köpa på KitchenLab.

 

Läs även:
Recept på Tomatsås av Peter Nordin
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Din egen Pizzasås

Vill du göra din egen pizzasås? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Hemligheten bakom en egen pizzasås ligger som vanligt i kvaliteten på råvarorna, i det här fallet tomaterna. De färska tomaterna i Italien har en annan smak och kvalitet än de du hittar i butik i Sverige. Har du egenodlade mogna tomater kan du använda dem och ”passera” dem med hjälp av en passerkvarn. Men det enklaste är att utgå från hela och skalade tomater, helst San Marzano på burk. Mosa tomaterna med en gaffel eller med hjälp av händerna och smaka av med salt och olivolja. Om såsen är för syrlig så använder italienarna en knivsudd bikarbonat men du kan också använda lite strösocker.

Ecco qua! Grundsåsen till en äkta napolitansk pizza är klar. En burk tomater på ca 400 gram bör räcka till 3 – 4 pizzor. Den som vill kan ”piffa” såsen lite extra med färsk riven basilika, oregano, vitlök eller svartpeppar. Buon appetito! Lätt som en plätt.

Passerkvarnar i olika prisklasser finns att köpa på KitchenLab.

 

Läs även:
Recept på Tomatsås av Peter Nordin
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pizza !

Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter

Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.

Read More

Pizza bianca med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...

Read More

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Read More

Pizzadeg

Pizzadeg

Gör din egen pizzadeg. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten.

Read More