Crostini med persimon, ricotta och pancetta
Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!
Ingredienser: (ca 12 crostini)
- 1 baguette
- 2 persimonfrukter
- 150 g ricottaost
- 100 g pancetta
- 1 msk olivolja
- Färsk citron
- Färsk timjan för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.
Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.
Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!
Crostini med persimon, ricotta och pancetta
Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!
Ingredienser: (ca 12 crostini)
- 1 baguette
- 2 persimonfrukter
- 150 g ricottaost
- 100 g pancetta
- 1 msk olivolja
- Färsk citron
- Färsk timjan för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.
Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.
Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!
Fyra fantastiska recept !
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.