Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

 

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

 

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Fyra fantastiska recept !

Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter

Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer