Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano
En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.
Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:
- 4 st kycklingbröstfiléer
- 200 gr ströbröd
- 2 ägg
- 2 msk Mjöl
- En nypa salt
- 300 gr (klarnat) smör
Gör så här:
Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.
Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.
Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.
Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.
Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.
Buon appetito!
Läs också
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano
En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.
Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:
- 4 st kycklingbröstfiléer
- 200 gr ströbröd
- 2 ägg
- 2 msk Mjöl
- En nypa salt
- 300 gr (klarnat) smör
Gör så här:
Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.
Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.
Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.
Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.
Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.
Buon appetito!
Läs också
Fyra fantastiska recept !
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.