Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano
En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.
Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:
- 4 st kycklingbröstfiléer
- 200 gr ströbröd
- 2 ägg
- 2 msk Mjöl
- En nypa salt
- 300 gr (klarnat) smör
Gör så här:
Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.
Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.
Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.
Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.
Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.
Buon appetito!
Läs också
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano
En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.
Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:
- 4 st kycklingbröstfiléer
- 200 gr ströbröd
- 2 ägg
- 2 msk Mjöl
- En nypa salt
- 300 gr (klarnat) smör
Gör så här:
Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.
Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.
Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.
Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.
Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.
Buon appetito!
Läs också
Fyra fantastiska recept !
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.
Crostini con ricotta e fichi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...