Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

 

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

 

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Fyra fantastiska recept !

Insalata Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...

Läs mer

Tiramisù-klassisk-italiensk

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione

Läs mer

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.

Läs mer

Limoncello Negroni

Limoncello Negroni

Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.

Läs mer