Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Fler italienska desserter !
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!