Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g oxfilé
- chiliflakes efter smak
- 2 msk selleri
- 2 msk schalottenlök
- 3 msk sardellextrakt
- 2 msk citronsaft
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar
- olivolja (extra virgin)
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl parmesanost, finriven
Gör så här:
Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.
Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g oxfilé
- chiliflakes efter smak
- 2 msk selleri
- 2 msk schalottenlök
- 3 msk sardellextrakt
- 2 msk citronsaft
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar
- olivolja (extra virgin)
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl parmesanost, finriven
Gör så här:
Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.
Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst