Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung

 

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Läs mer

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer

Burrata-med-persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!

Läs mer

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).

Läs mer