Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Fyra fantastiska recept !
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Tips,Reportage,Louise Laurenius,Pizza
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).