BruschettaLär dig laga Bruschetta!
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.
Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.
Klassisk Bruschetta med tomat och basilika
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 1-2 klyftor vilök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.
Läs också:
BruschettaLär dig laga Bruschetta!
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.
Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.
Klassisk Bruschetta med tomat och basilika
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 1-2 klyftor vilök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Olivsnacks med parmesan
Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon! Du behöver: oliver...
Insalata di Finocchi e Arance
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...