Brasoto al BaroloNötkött bräserat i rödvin
Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)
- 3 msk olivolja
- 2 stjälkar finhackad bladselleri
- 3 skalade och finhackade morötter
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 hackad gul lök
- 1 kvist rosmarin
- 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
- 6 dl Barolo eller annat rött vin
- Salt och peppar
- Nyriven muskot
Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.
Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.
Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci
Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin
Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)
- 3 msk olivolja
- 2 stjälkar finhackad bladselleri
- 3 skalade och finhackade morötter
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 hackad gul lök
- 1 kvist rosmarin
- 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
- 6 dl Barolo eller annat rött vin
- Salt och peppar
- Nyriven muskot
Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.
Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.
Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Torta Caprese
Peter Nordin,Reportage,Desserter,Just nu
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.