BelliniKlassisk italiensk drink 

Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.

 

Ingredienser:

  • 2-3 delar Prosecco
  • 1 del persikopuré

 

Gör så här:

Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.

 

Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.

 

Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:

Puccini – mandarinjuice

Rossini – jordgubbspuré

Tintoretto – granatäppeljuice

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

BelliniKlassisk italiensk drink

Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.

 

Ingredienser:

  • 2-3 delar Prosecco
  • 1 del persikopuré

Gör så här:

Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.

 

Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.

 

Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:

Puccini – mandarinjuice

Rossini – jordgubbspuré

Tintoretto – granatäppeljuice

Ruffino Vinsanto Serelle

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.

Läs mer