Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!
Ingredienser:
- 2st rödbetor
- 2st gulbetor
- 2st polkabetor
- 2st burrata (eller buffelmozzarella)
- 100 gr valfri sallad, helst småbladig
- Olivolja
- Rostade nötter (valfritt)
- Salt
- Färska örter, t.ex basilika
Örtolja:
- 2 dl basilika
- 4 msk olivolja
- Saften från en ½ citron
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!
Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!
Ingredienser:
- 2st rödbetor
- 2st gulbetor
- 2st polkabetor
- 2st burrata (eller buffelmozzarella)
- 100 gr valfri sallad, helst småbladig
- Olivolja
- Rostade nötter (valfritt)
- Salt
- Färska örter, t.ex basilika
Örtolja:
- 2 dl basilika
- 4 msk olivolja
- Saften från en ½ citron
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Rostade tomater på Ruffinovis
Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...
Pasta e fagioli
Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...