Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

 

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti

Recept på sallader

Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

Crostini con funghi e ricotta

Crostini con funghi e ricotta

Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!

Läs mer