Antica Bottega Vini - historisk vinbar med stil

Text och bild av: Jonas Henningsson

Restaurangtips: När du besöker Verona så får du inte missa den här legendariska vinbaren – Antica Bottega Vini!

Bottega Vini har bjudit ut vin från trakten sedan 1500-talet och århundradena av vinkärlek sitter i väggarna i den underbara gamla lokalen. Personalen är oklanderligt klädd, kunskapen om de lokala vinerna är enorm och klientelet består av stammisar och tillfälliga besökare med en näsa för vin. Sedan mitten av förra seklet har man succesivt riktat blickarna ut över vinvärlden och nu rymmer vinlistan inte bara en av Italiens bästa källare, utan en fin och högklassig vidd vilket gjort att man sedan 1996 erhållit Wine Spectators utmärkelser Excellence Wine Spectator och Wine Spectator Grand Award. Ja, vinlistan är en dröm, och främst ska man ju bläddra fram till de många sidorna med lokala viner, man excellerar verkligen med sin enorma samling från Valpolicella som är en dröm för ripasso- och amaroneälskaren.

 

 

Läs också:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Peppes på Sicilien!
Magnifika Capri!

 

Tips på ett smakrikt Amarone-vin:
Bolla Le Poiane Amarone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Antica Bottega Vini - historisk vinbar med stil

Text och bild av: Jonas Henningsson

Restaurangtips: När du besöker Verona så får du inte missa den här legendariska vinbaren – Antica Bottega Vini!

Bottega Vini har bjudit ut vin från trakten sedan 1500-talet och århundradena av vinkärlek sitter i väggarna i den underbara gamla lokalen. Personalen är oklanderligt klädd, kunskapen om de lokala vinerna är enorm och klientelet består av stammisar och tillfälliga besökare med en näsa för vin. Sedan mitten av förra seklet har man succesivt riktat blickarna ut över vinvärlden och nu rymmer vinlistan inte bara en av Italiens bästa källare, utan en fin och högklassig vidd vilket gjort att man sedan 1996 erhållit Wine Spectators utmärkelser Excellence Wine Spectator och Wine Spectator Grand Award. Ja, vinlistan är en dröm, och främst ska man ju bläddra fram till de många sidorna med lokala viner, man excellerar verkligen med sin enorma samling från Valpolicella som är en dröm för ripasso- och amaroneälskaren.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Violettas Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.  Skär under ...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer