Antica Bottega Vini - historisk vinbar med stil

Text och bild av: Jonas Henningsson

Restaurangtips: När du besöker Verona så får du inte missa den här legendariska vinbaren – Antica Bottega Vini!

Bottega Vini har bjudit ut vin från trakten sedan 1500-talet och århundradena av vinkärlek sitter i väggarna i den underbara gamla lokalen. Personalen är oklanderligt klädd, kunskapen om de lokala vinerna är enorm och klientelet består av stammisar och tillfälliga besökare med en näsa för vin. Sedan mitten av förra seklet har man succesivt riktat blickarna ut över vinvärlden och nu rymmer vinlistan inte bara en av Italiens bästa källare, utan en fin och högklassig vidd vilket gjort att man sedan 1996 erhållit Wine Spectators utmärkelser Excellence Wine Spectator och Wine Spectator Grand Award. Ja, vinlistan är en dröm, och främst ska man ju bläddra fram till de många sidorna med lokala viner, man excellerar verkligen med sin enorma samling från Valpolicella som är en dröm för ripasso- och amaroneälskaren.

 

 

Läs också:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Peppes på Sicilien!
Magnifika Capri!

 

Tips på ett smakrikt Amarone-vin:
Bolla Le Poiane Amarone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Antica Bottega Vini - historisk vinbar med stil

Text och bild av: Jonas Henningsson

Restaurangtips: När du besöker Verona så får du inte missa den här legendariska vinbaren – Antica Bottega Vini!

Bottega Vini har bjudit ut vin från trakten sedan 1500-talet och århundradena av vinkärlek sitter i väggarna i den underbara gamla lokalen. Personalen är oklanderligt klädd, kunskapen om de lokala vinerna är enorm och klientelet består av stammisar och tillfälliga besökare med en näsa för vin. Sedan mitten av förra seklet har man succesivt riktat blickarna ut över vinvärlden och nu rymmer vinlistan inte bara en av Italiens bästa källare, utan en fin och högklassig vidd vilket gjort att man sedan 1996 erhållit Wine Spectators utmärkelser Excellence Wine Spectator och Wine Spectator Grand Award. Ja, vinlistan är en dröm, och främst ska man ju bläddra fram till de många sidorna med lokala viner, man excellerar verkligen med sin enorma samling från Valpolicella som är en dröm för ripasso- och amaroneälskaren.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer