Amarone & Parmigiano
Hur njuter man bäst av Amarone & Parmigiano? Det kraftfulla Amaronevinet kräver sin mat, men om man inte har tid att långkoka en hjortgryta eller röra i polentagrytan så finns det en lika enkel som klassisk kombination. Det räcker så bra med en bit vällagrad parmigiano reggiano för att få vinet att sjunga.
Tänk dig själv en kulen kväll i oktober – tänd en brasa, låt den salta osten möta vinet och låt drömmarna om Italien ta vid. Det är inte för inte som Amarone kallas för vino da meditazione – meditationsvin!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Röror till grillat
I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata
Limoncello Tonic
Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir alltmer populär både i Italien och i Sverige. Allt du behöver är ...