Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Ingredienser till agnello a scottadito:

  • 8 st lammkotletter
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.

 

Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.

 

Läs också:

Sommar-recept
Bistecca alla Fiorentina

Följ oss på:

 

Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Ingredienser till Agnello a scottadito:

  • 8 st lammkotletter
  • 3 msk olivolja
  • Salt & peppar

Gör så här:

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.

Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!

 

Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.

 

Läs också:

Recept med lamm
Bistecca alla Fiorentina

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata caprese

Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.

Läs mer

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer