Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Nero d’Avola är Siciliens mest odlade druvsort och basen i en stor del av öns röda viner. Druvorna skördades i slutet på september och en liten del av vinet fick vila på ekfat för att ge vinet en större harmoni och komplexitet. Alto Reale är ett strukturerat men samtidigt mjukt och harmoniskt vin med generösa smaker av röda bär, svarta vinbär, plommon och russin. Servera det gärna lite svalare, ca 14-16°C, och matcha det till till exempel kyckling, anka, kalkon eller mogna ostar.
Artikelnummer: 53081
Pris: 141 kronor
Alkohol: 13,5%
Rapitalà Alto Reale Nero d’Avola 2020 Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade. Nero d’Avola är Siciliens mest odlade druvsort och basen i en stor del av öns röda viner. Druvorna skördades i slutet på september och en liten del av vinet fick vila på ekfat för att ge vinet en större harmoni och komplexitet. Alto Reale är ett strukturerat men samtidigt mjukt och harmoniskt vin med generösa smaker av röda bär, svarta vinbär, plommon och russin. Servera det gärna lite svalare, ca 14-16°C, och matcha det till till exempel kyckling, anka, kalkon eller mogna ostar. Artikelnummer: 53081Pris: 141 kronorAlkohol: 13,5%
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Nero d’Avola är Siciliens mest odlade druvsort och basen i en stor del av öns röda viner. Druvorna skördades i slutet på september och en liten del av vinet fick vila på ekfat för att ge vinet en större harmoni och komplexitet. Alto Reale är ett strukturerat men samtidigt mjukt och harmoniskt vin med generösa smaker av röda bär, svarta vinbär, plommon och russin. Servera det gärna lite svalare, ca 14-16°C, och matcha det till till exempel kyckling, anka, kalkon eller mogna ostar.
Artikelnummer: 53081
Pris: 141 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark…
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av…
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit…