Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat.
Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar.
Artikelnummer: 92198
Pris: 200 kronor
Alkohol: 13,5%
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.
La Perlara Recioto di Soave Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat. Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar. Artikelnummer: 92198Pris: 200 kronorAlkohol: 13,5%
Vinområdet Soave strax utanför Verona är känt för sina mineraldrivna vita viner av den sent mognande druvan Garganega. Om man låter druvorna torka sex till sju månader innan så får man en ”recioto”. Våren efter skörden pressas de torkade druvorna och jäser och lagras ett knappt år på små ekfat.
Det här är ett intensivt sött vin som smakar aprikosmarmelad, apelsinskal, sultanrussin, marsipan, ananas, vanilj och saffran. Serveras svalt till frukt- och bärdesserter eller till lagrade grönmögelostar.
Artikelnummer: 92198
Pris: 200 kronor
Alkohol: 13,5%
Recept som passar till !
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Pannacotta al caramello
En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...