Gelato allo zafferanoSaffransglass

Gelato allo zafferano – Saffransglass blir som bäst om du har en glassmaskin men det går även att frysa i en vanlig frys.

 

Ingredienser:

  • 6 äggulor
  • 6 hela ägg
  • 1 liter + 3 dl mjölk
  • 1 liter + 3 dl grädde
  • 625 g socker
  • 2 g saffranspistiller

 

Gör gelato allo zafferano så här:

Blanda de hela äggen och gulorna med 3 dl mjölk och 3 dl grädde och ställ åt sidan. Häll mjölk i en kastrull, tillsätt grädde, socker och saffran. Värm blandningen under omrörning tills den nästan kokar upp. Tillsätt äggblandningen och värm till 82° så att den börjar tjockna. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen svalna.

Om du använder en glassmaskin, följ instruktionerna som följer med maskinen. Det går också bra att frysa i en vanlig frys men då bör du röra om i glassen var 30:e minut för att undvika att det bildas iskristaller.

Servera gärna med rostad mandel eller hackade pistagenötter och en god honung.

Läs också:
Besök vår julsida!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gelato allo zafferanoSaffransglass

Gelato allo zafferano – Saffransglass blir som bäst om du har en glassmaskin men det går även att frysa i en vanlig frys.

 

Ingredienser:

  • 6 äggulor
  • 6 hela ägg
  • 1 liter + 3 dl mjölk
  • 1 liter + 3 dl grädde
  • 625 gr socker
  • 2 gr saffranspistiller

Gör gelato allo zafferano så här:
Blanda de hela äggen och gulorna med 3 dl mjölk och 3 dl grädde och ställ åt sidan. Häll mjölk i en kastrull, tillsätt grädde, socker och saffran. Värm blandningen under omrörning tills den nästan kokar upp. Tillsätt äggblandningen och värm till 82° så att den börjar tjockna. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen svalna.

Om du använder en glassmaskin, följ instruktionerna som följer med maskinen. Det går också bra att frysa i en vanlig frys men då bör du röra om i glassen var 30:e minut för att undvika att det bildas iskristaller.

Servera gärna med rostad mandel eller hackade pistagenötter och en god honung.

Läs också:
Besök vår julsida!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Italiensk ”twist” på julbordet

Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer