Varm bruschetta med burrata och tomat
Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 2 st burrata (alternativt mozarella)
- 1-2 klyftor vitlök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.
Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata
Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!
Varm bruschetta med burrata och tomat
Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 2 st burrata (alternativt mozarella)
- 1-2 klyftor vitlök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.
Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata
Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!
Fyra fantastiska recept !
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.