Spaghetti al RancettoEn traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.

Ingredienser:

  • 400 gr spaghetti
  • 3 – 4 tomater
  • 150 – 200 gr pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber
  • 1 gul lök
  • 50 gr Pecorino Romano, riven
  • 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak)
  • Olivolja, extra virgin
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 – 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 – 3 minuter på hög värme under omrörning.

Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar.

Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano.

 

Läs mer:

Spaghetti alla Sorrento

Agnello Arrosto

Risotto agli Asparigi

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.


Ingredienser:

  • 400g spaghetti
  • 3 – 4 tomater
  • 150 – 200g pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber
  • 1 gul lök
  • 50g Pecorino Romano, riven
  • 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak)
  • Olivolja, extra virgin
  • Salt & peppar

Gör så här:

Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 – 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 – 3 minuter på hög värme under omrörning.

 

Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar.

 

Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano.

 

Läs mer:

Spaghetti alla Sorrento

Agnello Arrosto

Risotto agli Asparigi

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer

Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer