Pappardelle al ragú con cinghiale En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Ingredienser:
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 g vildsvinsfärs
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmegiano reggiano, riven
  Gör så här:Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till. Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg. Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort. Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin. Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano. Läs mer:Pasta med salsiccia och peperoncinoBaka Pan dei mortiSoppa på linser från Castelluccio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 g vildsvinsfärs
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmegiano reggiano, riven

Gör så här:

Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till.

Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg.

Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort.

Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin.

Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano.

Läs mer:

Pasta med salsiccia och peperoncino

Baka Pan dei morti

Soppa på linser från Castelluccio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se

Läs mer

Linguini Alle Zucchine

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.

Läs mer

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.

Läs mer