Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
...och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer. Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker! Världens bästa konditorer! Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer. Källor: La Republicca, Sirha Lyon  Recept:Laga italienska desserterCoppa di mascarpone alle PescheFragole al vino bianco Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Read More

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:

”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..

…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.

 

Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!

 

Världens bästa konditorer!

 

Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.

 

Källor: La Republicca, Sirha Lyon

 

 

Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:

”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..

…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.

Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!

 

Världens bästa konditorer!

 

Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.

 

Källor: La Republicca, Sirha Lyon

 

 

Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Cotoletta di pollo alla Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...

Läs mer

Insalata-pomodori-e-stracciatella

Insalata pomodori e stracciatella

Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....

Läs mer