Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
...och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer. Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker! Världens bästa konditorer! Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer. Källor: La Republicca, Sirha Lyon  Recept:Laga italienska desserterCoppa di mascarpone alle PescheFragole al vino bianco Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Read More

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:

”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..

…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.

 

Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!

 

Världens bästa konditorer!

 

Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.

 

Källor: La Republicca, Sirha Lyon

 

 

Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:

”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..

…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.

Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!

 

Världens bästa konditorer!

 

Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.

 

Källor: La Republicca, Sirha Lyon

 

 

Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...

Läs mer

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer