Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
...och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer. Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker! Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer. Källor: La Republicca, Sirha Lyon Recept:Laga italienska desserterCoppa di mascarpone alle PescheFragole al vino bianco Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.
Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!
Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.
Källor: La Republicca, Sirha Lyon
Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.
Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!
Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.
Källor: La Republicca, Sirha Lyon
Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco
Fyra fantastiska recept !
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...
Insalata pomodori e stracciatella
Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....