Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.

 

Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):

  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

 

Gör pastan så här:

Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento

Peter Nordins recept på Ragú

Pasta-recept

Cacio e Pepe

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.

 

Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):

  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

Gör pastan så här:

Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento

Peter Nordins recept på Ragú

Pasta-recept

Cacio e Pepe

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Fyra fantastiska recept !

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

FOCACCIA COL FORMAGGIO AL PESTO

Focaccia Col Formaggio Al Pesto

Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vara olivoljan.

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer