Insalata golosa con noci e meleSallad med valnötter och äpplen - Nötter och äpplen är en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!
Ingredienser:
1 huvud grönsallad 2 gröna äpplen 1 selleristjälk 100 gr valnötskärnor olivolja pressad citron salt & peppar Gör så här:Plocka och skölj salladsbladen. Skiva äpplena tunt med skalet på. Skär ner sellerin i bitar. Skär de två Granny Smith-äpplen tunt utan att ta bort huden. Skär sellerihjärtat i bitar och hacka valnötterna grovt. Blanda alla ingredienser i en skål och dressa salladen med olivolja, citron, salt och peppar. Läs också: Recept på sallader! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Viner
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa...
Luna di Mezzanotte Barbera
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Fyra fantastiska recept !
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...