Girot - Valpolicella i vattenflaskan?
Efter fyra hårda dagar i Alperna får Girots hjältar idag en lite lugnare dag utan tuffa stigningar. Dagens etapp går igenom inte mindre är 4 av Italiens 20 regioner; Trentino, Veneto, Emilia-Romagna och Lombardiet med start i Rovereto, i Trentino och målgång i Stradella söder om Milano. Under de första milen går loppet söderut längs floden Adige, och passerar de berömda vingårdarna i Valpolicella och Bardolino och cyklisterna hinner också se en glimt av Gardasjön innan de fortsätter mot sydväst på plattare mark. Det är många trötta ben nu med bara några dagar kvar av Girot. Vem vet – kanske någon stärker sig med lite Ripasso eller Amarone för att orka hela vägen? Läs mer om Venetos viner:
Amarone ett drömvin Valpolicella Verona Läs mer om Giro d'Italia här.
Viner
Casalforte Prosecco
Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Pizza,Tips,Reportage,Louise Laurenius
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen: