Tanti auguri Roma!

Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!

 

Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!

 

Läs också:
Turin – värt ett besök!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tanti auguri Roma!

Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!

Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!

 

Läs också:
Turin – värt ett besök!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Läs mer

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att förbereda i förhand. Du behöver endast ...

Läs mer

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer