Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Fler italienska desserter !
Pesche arrosto con salsa ai lamponi
En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.