Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Mozzarella med fikon och prosciuttoMozzarella, prosciutto, antipasto

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto (4 pers):

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Fyra fantastiska recept !

Fettuccine Alfredo

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...

Läs mer

Porchetta al forno

Porchetta al forno

Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.

Läs mer

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer