Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar
  Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!  Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.

 

Ingredienser:

  • Tomater av god kvallitet
  • mozarella
  • basilika
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...

Läs mer

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en romare!

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Bruschette Ai Funghi Finferli

Bruschette Ai Funghi Finferli

Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.

Läs mer