Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

 

 

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):

  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.

 

Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.

 

Buon appetito! Smaklig måltid!

Källa: Zeinas Kitchen.

 

Läs mer:

Pastarecept

Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta al limonePasta med gräddig citronsås

Pasta al limone – en snabblagad och mycket älskvärd pastarätt med få ingredienser och en härlig smak av citron och med mycket fräschör. En utmärkt pasta till sommaren. Lär dig laga pasta al limone enligt det italienska receptet. Dessutom är denna rätt vegetarisk! Läs ingredienserna nedan.

 

 

Ingredienser till Pasta al limone (ca. 4 personer):

  • 4 portioner, ca 360 gram, valfri pasta, men helst färsk tagliatelle (finns ofta i kyldisken)
  • 3 obesprutade citroner (behåll både citronsaften och rivet skal)
  • ca ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ca 1dl riven ost, t.ex. grana padano
  • salt och peppar efter behag

Gör så här:

Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Värm såsen över låg värme och låt den inte koka.

 

Häll slutigen ner den färdiga pastan och blanda försiktigt med såsen. Lägg upp tagliatellen på ett serveringsfat och strö över rikligt med riven ost och dekorera med kvarvarande citronskal, riven eller skuren i julienne-remsor.

 

Buon appetito! Smaklig måltid!

Källa: Zeinas Kitchen.

 

Läs mer:

Pastarecept

Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer

Limoncello-Float

Limoncello Float

en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!

Läs mer