Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)

Ingredienser:

  • 400 g pappardelle
  • 300 g porcini (karljohanssvamp)
  • 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
  • 100 g riven parmigiano (parmesanost)
  • Olivolja
  • Hackad persilja
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.

 

Buon appetito!

 

Läs också:

Recept på pasta!
Umbrichelli med BIanchetto!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)

Ingredienser:

  • 400 g pappardelle
  • 300 g porcini (karljohanssvamp)
  • 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
  • 100 g riven parmigiano (parmesanost)
  • Olivolja
  • Hackad persilja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.

 

Buon appetito!

 

Läs också:

Recept på pasta!
Umbrichelli med BIanchetto!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.

Läs mer