Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.