En trotjänare uppmärksammas!
En trotjänare uppmärksammas!I Det italienska vinet, Fontana Candida Frascati.
Det avlånga sko-landet Italien producerar en stor mängd olika viner där några har anor sedan romartiden medan andra såg sin första årgång 2020.
I vår ständiga jakt på nyheter så är det lätt att glömma favoriter som levererar årgång efter årgång efter årgång. Trotjänare som vi kanske tar för givna.
Ett sådant vin är Fontana Candida’s Frascati som funnits på Systembolagets hyllor sedan 1955 – någon form av rekord för en kärleksrelation mellan ett italienskt vin och svenska konsumenter.
En som håller med om epitetet ”trotjänare” är vinskribenten Gunilla Hultgren Karell som lyfter fram vinet i Expressen med beskrivningen ” Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” och sätter betyget 4 av 5. Ett vin som har hängt med sin tid och smakar lika gott som alltid. Må kärleken bestå länge än!
En trotjänare uppmärksammas!
En trotjänare uppmärksammas!I Det italienska vinet, Fontana Candida Frascati.
Det avlånga sko-landet Italien producerar en stor mängd olika viner där några har anor sedan romartiden medan andra såg sin första årgång 2020.
I vår ständiga jakt på nyheter så är det lätt att glömma favoriter som levererar årgång efter årgång efter årgång. Trotjänare som vi kanske tar för givna.
Ett sådant vin är Fontana Candida’s Frascati som funnits på Systembolagets hyllor sedan 1955 – någon form av rekord för en kärleksrelation mellan ett italienskt vin och svenska konsumenter.
En som håller med om epitetet ”trotjänare” är vinskribenten Gunilla Hultgren Karell som lyfter fram vinet i Expressen med beskrivningen ” Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” och sätter betyget 4 av 5. Ett vin som har hängt med sin tid och smakar lika gott som alltid. Må kärleken bestå länge än!
Fyra fantastiska recept !
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.