Internationella pizzadagen
1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen
1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.
Varför är vi sugna på pizza på juldagen?
Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.
Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:
- Vesuvio
- Margherita
- Capricciosa
- Calzone
- Funghi
- Bussola
Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se
Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!
Internationella pizzadagen
1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen
1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.
Varför är vi sugna på pizza på juldagen?
Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.
Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:
- Vesuvio
- Margherita
- Capricciosa
- Calzone
- Funghi
- Bussola
Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se
Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!
Fyra fantastiska recept !
Stufato di cervo
Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!