Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens norra hörn och tillverka något precis lika bra. Idag gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC.
Här ett vin av 100% Chardonnay som tillverkats enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska. Därefter har vinet lagrat med sin jästfällning under 36 månader vilket ger ett friskt vin med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt.
Artikelnummer: 7721
Pris: 179 kronor
Alkohol: 12,5%
Ferrari Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens norra hörn och tillverka något precis lika bra. Idag gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Här ett vin av 100% Chardonnay som tillverkats enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska. Därefter har vinet lagrat med sin jästfällning under 36 månader vilket ger ett friskt vin med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt. Artikelnummer: 7721Pris: 179 kronorAlkohol: 12,5%
Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens norra hörn och tillverka något precis lika bra. Idag gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC.
Här ett vin av 100% Chardonnay som tillverkats enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska. Därefter har vinet lagrat med sin jästfällning under 36 månader vilket ger ett friskt vin med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt.
Artikelnummer: 7721
Pris: 171 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept som passar till !
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Crostini con ricotta e fichi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.