Lunch vid Gardasjön

Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.

 

Lunch gardasjönSå här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lunch vid Gardasjön

Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.

 

Lunch gardasjön

 

Så här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Danubio Napoletano

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.

Läs mer

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...

Läs mer