Amarone & Parmigiano

Hur njuter man bäst av Amarone & Parmigiano? Det kraftfulla Amaronevinet kräver sin mat, men om man inte har tid att långkoka en hjortgryta eller röra i polentagrytan så finns det en lika enkel som klassisk kombination. Det räcker så bra med en bit vällagrad parmigiano reggiano för att få vinet att sjunga.

parmigiano-2Tänk dig själv en kulen kväll i oktober – tänd en brasa, låt den salta osten möta vinet och låt drömmarna om Italien ta vid. Det är inte för inte som Amarone kallas för vino da meditazione – meditationsvin!

 

 

 

 

 

 

Läs också:

Vi gillar pecorino!

Italienska viner

Fyra fantastiska recept !

Cotoletta di pollo alla Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer