Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.

Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!

Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.

Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%

Agnello-a-scottadito

Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp…

Read More

Barbera-d-Alba-SuperioreBarbera d’Alba Superiore, G.D. Vajra Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt. Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949! Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött. Artikelnummer: 23071Pris: 221 kronorAlkohol: 14,5%

Gå till systembolaget

Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.

Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!

Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.

Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer

Agnello-a-scottadito

Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Ragù bianco
Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan…

Bistecca-alla-fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…

Penne all arrabiata
Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och…

Bucatini-all-Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än…