Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.
Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.
Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.
Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…
Barbera d’Alba Busije Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera - hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter. Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto. Artikelnummer: 75722Pris: 121 kronorAlkohol: 14%
Ett fruktigt vin som bjuder på såväl fyllighet som finess och smakar precis som man förväntar sig av en bra Barbera – hög, frisk syra och tydliga toner av mörka körsbär, blåbär och örter.
Druvorna har vuxit i topplägen runt staden Alba, och efter jäsningen har vinet lagrats ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur.
Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, eller en krämig svamprisotto.
Artikelnummer: 75722
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla…