Italienska-viner-älskar-mat!

Italienska viner älskar mat!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin. Det finns såklart några proffsiga ”grundregler” att förhålla sig till för de som vill ha en hjälp på...

Read More

Vin!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…

Läs mer

Rött vin

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.

Nino Negri Valtellina Riserva 2016

Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet,…

Teodosio Aglianico del Vulture

G.D. Vajra är familjeägt och drivs av Aldo och Milena…

La Corte del Pozzo Bardolino-min

La Corte del Pozzo Bardolino

Bärig, ungdomlig smak med inslag av körsbär, jordgubbar,…

Rätter att avnjuta med vinet:

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Penne-alla-boscaiola
Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och…

Fläskkotletter med apelsin och marsala
Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia -…

Bistecca-alla-fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…

Bucatini-all-Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än…

Vitt vin

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…

La Bestia Toscana
Bianco

Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas…

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Recept till vitt vin!

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Läs mer

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Klassisk risotto
Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att…

Insalata Siciliana di Arance
Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och…

Trote affogate
Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och…

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor.…

Vi-gillar-Italiensk-Vermouth

Vi gillar: Italiensk Vermouth

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel Cinzano, Perlino och Martini. Själva grundidén till kommer...

Läs mer

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…

Läs mer

Bubbel och Prosecco

Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Ferrari

Ferrari Vin grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som…

Låt dig inspireras!

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Read More

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.

Read More

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...

Read More

Låt dig inspireras!

Amaretto Sicily
Amaretto Sicily

En enkel sommardrink! Du behöver endast…

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska…

Negroni Sbagliato
Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en…

Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet,…

Aperitivo och Dessertvin

Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…

Perlino Bianco

I Italien serveras den gärna kyld, med is och en citronskiva som en…

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…

Läs mer

Laga mat med vin!

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...

Läs mer

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Läs mer

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...

Läs mer